Cliff Richard 80 år – Onsdag 14 oktober 2020

Cliff Richard fyller 80 år idag. Han har haft en makalöst lång karriär som vi ännu inte sett slutet av. Han skulle i höst genomfört en längre jubileumsturné som nu dock uppskjuten till nästa år. Ett nytt album kommer också senare i höst. Minst 50 album har han gett ut genom åren. en del av dem med the Shadows i kompet. Det var också den gruppen bakom honom när han första gångerna kom till Göteborg. Till Lisebergs Konserthall både 1964 och 1965. Sedan återkom han till Liseberg utan dem 1969, till Konserthuset 1974, till Scandinavium 1976 och 1983. Jag såg honom första gången så sent som 1987 på Lisebergshallen.

Därefter också ihop med The Shadows när de firade 50 år tillsammans. En helt lysande konsert på Scandinavium i november 2009. .

Jag fick träffa Sir Cliff för en halvtimmes intervju uppe på Park Hotel i samband med att han var på besök för medverkan i Bingolotto i december 2003. Trevligt samtal med en mycket välartikulerad man och han signerade några LP. Han hade förresten varit med i Bingolotto även i september 2002 och då i samma program som David Bowie. Vid det tillfället var det min kollega Patrik Paulsson på P4 Radio Göteborg som fick intervjua Cliff.

Den vintern 2003 var han aktuell med ett julalbum.

En ny bok om Cliff skriven av Mike Read kommer ut i handeln 6 november.

Jag har annars läst hans båda självbiografier. Först den som heter Which One´s Cliff från 1983 och senast My Life, My Way som kom 2009.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *