Manfred Mann 80 år idag + Minnesord från Billboard över Charlie Rich – Onsdag 21 oktober 2020

Manfred Mann föddes 21 oktober 1940 som Manfred Lubowitz i Johannesburg, Sydafrika. Han spelade keyboards på jazzklubbar i Sydafrika men flyttade till London 1961 där han året efter bildade Mann-Hugg Blues Brothers ihop med trummisen/keyboardisten Mike Hugg. Detta blev snart till R&B-rockgruppen Manfred Mann med Paul Jones på sång, Tom McGuinness på bas och Mike Vickers på gitarr. 1964 fick den gruppen ett stort genombrott och under några år var de ett av Englands populäraste band internationellt.

Manfred bildade sedan 1969 Manfred Mann Chapter Three och 1971 Manfred Mann´s Earth Band. De senare en grupp som fick stora framgångar och som han driver än idag .

Charlie Rich var en av de verkligt stora inom amerikansk rootsmusik. När han avled i Louisiana den 25 juli 1995 var han 62 år gammal. Billboard gav honom en lång text.

Jag fick se Charlie Rich live den enda gång han spelade i Sverige. På countrygalan i Scandinavium den 5 april 1980. Det var en lysande bra timme med Charlie mestadels vid sitt piano. Minns att hans egna låt Sittin´ And Thinkin´ var något alldeles extra bra den kvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *