Trumspecial i nytt avsnitt av Bluespodden – Söndag 1 november 2020

Bluespodden har kommit med ett nytt avsnitt. Gjort som vanligt av Tommy Moberg och Fredrik “Skanky” Karlsson. Alltid hörvärt. I det här avsnittet med en hel del om trummisar. De bägge programledarna listade var sina fem svenska favoriter. Kul att Jim Ingvarsson togs med, men Dan Magnusson borde ändå varit given.

Dan Magnusson är sedan många år den ende svenske trummisen aktuell på världsscenen med sina insatser ihop med Seasick Steve. Enda försvar för att inte ta med honom är möjligen att Dan inte är någon renodlad bluestrummis måhända. Här kan du lyssna på senaste programmet;

https://poddtoppen.se/podcast/1327996117/bluespodden

Stoffe Sundlöf var absolut en av Sveriges främsta bluestrummisar genom tiderna och han hyllades med fem minutes snack i Bluespodden och med korta låtexempel. Även en kort telefonintervju med Little Hank Jansson som var barndomskamrat med Stoffe eller Big Texas som han också kallades. De spelade ju senare tillsammans i Telge Blues, Chicago Express och på trio med Sven Zetterberg.

Här repris på vad jag skrev om Stoffe efter hans frånfälle i min podd den 6 oktober.

Stefan “Stoffe ” Sundlöf, trumslagare i bl. a flera av Sven Zetterbergs band avliden. Stoffe var född 1951 och började spela trummor på 1960-talet hemma i Södertälje. Han spelade med Sven Z redan vid mitten av 70-talet i banden Telge Blues och Blue Fire. Sedan en suverän stöttepelare i Chicago Express under många år. Han var också flitigt anlitad av utländska bluesartister på turnéer i Sverige. Bland dessa J.B. Hutto (utgivet på en Amigo-LP 1976), Lazy Lester, Barbara Carr och Big Walter Horton.

Första skivan med Chicago Express från 1990. Stoffe i solglasögon längst bak

Senare var Stoffe medlem i Clas Yngströms band the Big Tex Three vilka gav ut två album 2012-2013. Jag har sett honom många gånger på scen. En stor personlighet. Stoffe erhöll Åmål Blues Fest Award 2009. Innan dess hade han fått Mönsterås bluesstipendie 1994. Tidningen Jefferson hade lång och fin artikel The Stoffe Sundlöf Story i nummer 1/2018. Skriven av Mr Bo Carlsson.

Stoffe Sundlöf i vita stolen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *