Ken Hensley i Uriah Heep död – Torsdag 5 november 2020

Ken Hensley avliden igår kväll i Spanien 75 år gammal. Han var keyboardisten i Uriah Heep från 1970 till 1980 och en av deras mest profilerade medlemmar. Han skrev eller var medkompositör på majoriteten av Uriah Heep-låtar inklusive “Look at Yourself”, “Lady in Black”, “Easy Livin'”, “Stealin'” och “Free Me”.

Uriah Heep – Ken Hensley längst t. h

Ken Hensley var mest känd för sitt spel på Hammond B3-orgel, men spelade alla möjliga instrument på Uriah Heeps skivor, från piano, flygel, cembalo och gitarr till klockspel. Under sin tid med gruppen hann Hensley förutom gruppens 13 skivor under de 10 åren också ge ut tre soloalbum: Proud Words on a Dusty Shelf (1973), Eager To Please (1975) och Free Spirit (1980). Han har även spelat i banden The Gods och Toe Fat.

Under lång tid var Hensley sedan borta från rampljuset, men i början av 2000-talet gav han ut nya skivor och turnerade, bl. a tillsammans med två tidigare Uriah Heep-sångare John Lawton och John Wetton.

Ken Hensley

Tom Wolgers också avliden. Mest känd som keyboardist från tiden med Lustans Lakejer 1980–81. Därefter ledde han åren 1982-83 gruppen Mockba Music tillsammans med Ceccilia Hentz och Johan Vävare och han har även spelat i duon Paris Bis med Irma Schultz. Då och då uppträdde han med Johan Kinde i ett återförenat Lustans Lakejer. Tom var son till Beppe Wolgers. Han blev 61 år gammal

Mockba Music, Tom W längst T.h.
Paris Bis enda skiva , en singel från 1986.
En kommentar Lägg till din

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *