Billboards minnestexter över Jimmy Miller och Peter Grant – Fredag 13 november 2020

Jimmy Miller var en skivproducent som var en av de främsta i sin roll under 60-och 70- talen Han var amerikan men kom till England för att bli Island Records huvudproducent i mitten av 60-talet och låg bakom de fina inspelningarna med grupper som Spencer Davis Group, Traffic och Spooky Tooth. Skivor med dessa som stått sig genom åren tack vare bl.a produktionen.

Traffic

Än mer känd blev Miller när han fick jobba med the Rolling Stones på deras album under deras högst kreativa tid åren 1968-1973. Han spelar t. o.m själv trummor på några av deras låtar. Jimmy Miller levde minst sagt inte helt sunt och var heller inte äldre än 52 år när han avled i Denver, Colorado den 22 oktober 1994.

Peter Grant var en “larger than life”- figur på den brittiska musikscenen under 60- och 70 talen. Han började i branschen redan i slutet av 50-talet och tog ofta in amerikansk rockartister till Europaturneér. Han var inblandad i Jeff Becks och the Yardbirds karriärer och blev snart hårdför manager för Led Zeppelin och grundaren av deras skivbolag Swan Song Records Peter Grant dog vid 60 års ålder av en hjärtattack 21 november 1995.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *