Billboard-texter om Davy Jones, Don Gibson och Benny Martin – Lördag 14 november 2020

The Monkees var en bra popgrupp på sin tid. De hade starka låtar och även om de länge hade studiomusiker från the Wrecking Crew bakom sig hade de också fördelen att ha tre bra sångare. Främst kanske Micky Dolenz, även Mike Nesmith och kanske populärast Davy Jones. Den senare född i England 30/12 1945 som David Jones blev ett så stort namn att en viss en annan David Jones, född 8 januari 1947, tvingades till att skaffa ett nytt artistnamn; David Bowie.

The Monkees stora tid var förstås på 60-talet, men de gjorde flera comebacker. Bandet kom med uppskattade albumet Pool It! 1987. De turnerade bl.a 1989, 1996, 1997 och 2000. Davy Jones var aktiv som liveartist fram till sin död. Han hade uppträtt bara veckor innan sin död av en massiv hjärtattack 29 februari 2012. Davy var då 66 år och Billboard gav stort utrymmet efter hans död.

Don Gibson var en av countrymusikens stora låtskrivare under 50- och 60-talen. Klassiker som Oh Lonesome Me, I Can´t Stop Loving You, Sweet Dreams, A Legend In My Time, Blue,Blue Day plus otaliga andra. Stora hits för andra sångare men han lyckades också få många hits med sina egna inspelningar för RCA. Jag såg honom live på Scandinavium 1979 och han kom tillbaka till countryfestivalen på Johanneshov 1981. När han avled den 17 november 2001 var han 75 år.

Benny Martin var en av bluegrass-musikens stora profiler, Han föddes i Sparta, Tennessee 1928 och kom in i Nashvilles musikscen som fiolspelare redan i tidiga tonåren. Han kom med i Bill Monroes Bluegrass Boys 1948. Senare spelade han ihop Flatt & Scruggs och framför allt under många år ihop med banjoisten Don Reno. Han avled 13 mars 2001 och var då 72 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *