Minnestexter i Billboard över Rufus Thomas, Lee Allen och Katie Webster – Söndag 15 november 2020

Rufus Thomas föddes 1917 i Mississippi men växte upp i Memphis där han kom att bli en stor musikpersonlighet. Han gjorde sin första skiva 1950 och spelades snart också in av Sam Phillips för dennes Sun Records. Från 1953 också en mycket populär radio disc-jockey. Under första halvan av 60-talet fick han på Stax Records en rad egna hits som The Dog, Walking The Dog och Do The Funky Chicken.

Dottern Carla Thomas (född 1942) fick också en fin karriär på först Atlantic och senare Stax. Rufus spelade in skivor och uppträdde live långt upp i åren, på slutet av 80-talet kom skivor bl.a för bluesbolaget Alligator Records. Rufus valdes in i Blues Hall of Fame 2001 och avled samma år den 15 december och var då 84 år gammal. Billboard skrev följande artikel:

Lee Allen var den främste saxofonisten inom R&B-musiken i New Orleans på 50-talet. Han kom till den staden i slutet av 40-talet och vi kom att höra honom på skivor med Little Richard och Fats Domino. Men också med mängder av andra hits från den regionen. Han fick även en egen hit 1958 med låten Walkin´With Mr. Lee.

Lee Allen turnerade också i Fats Dominos band genom alla år. Han flyttade 1965 till Los Angeles där han blev flitigt anlitad studiomusiker och han hörs bl.a på Dr Johns album Gumbo från 1972. Under 80-talt blev han också medlem i gruppen The Blasters. Lee allen avled 18 oktober 1994.

Katie Webster var en boogie woogie-pianist och blues/R&B-sångerska från Texas som efter att bl.a ha varit medlem i Otis Reddings band fick ut sitt första egna album 1969 på Goldband Records. Under 1970-talet kom också flera album på Alligator och det nedan som jag har i min samling kom på Arhoolie 1985. Hon var 63 år när hon dog i en hjärtattack den 5 september 1999.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *