Nya EP (men från 1954) + en singel till jazzsamlingen – Måndag 16 november-2020

Frank Sinatra var en underbar skivartist hela vägen, men kanske ändå som allra bäst under tiden på Capitol Records på 50-talet. Här är han i toppform i fyra nummer från 1954 med Nelson Riddles orkester. Första halvan av de åtta låtar som kom på hans åttonde album i karriären – de första sju var på Columbia Records – och det var hans andra för Capitol.

Ella Fitzgerald var jazzsångerskan nummer ett i min bok. På denna EP får vi de fyra sista låtarna av tolv från LP:n Songs In A Mellow Mood från 1954.

Ellis Larkins var en amerikansk jazzpianist som levde 1923-2002. Han hade varit pianist även för det fina albumet Ella Sings Gershwin från 1950.

Harry James (1916-1983) var en av de stora bandledarna i jazzvärlden under främst hela 1940-talet. Här hörs han i Benny Goodman-komponerade klassikern Stompin´ At the Savoy med en egenkomponerad låt Flash på B-sidan. En holländsk singelutgåva med ett supersnyggt omslag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *