The Spotnicks i fokus i Popnördspodden – Fredag 20 november 2020

The Spotnicks på Nostalgigalan i Kungsbacka Teater 4 november 2018

The Spotnicks karriär blev lång. Deras sista spelning var på våren 2019 och de bägge frontfigurerna Bo Winberg och Bob Lander avled båda under 2020.

Jag och Bosse var arbetskamrater i många år på Radio Göteborg

Boken The Spotnicks – de första 45 åren sammanställdes och skrevs av Lars Åkerström och kom på dennes förlag Amapola i Falun 2004. En gedigen bok på hela 450 sidor. Med en extra bonus i form av en CD med udda inspelningar.

Jag minns att Lars kom upp till oss på Radio Göteborg för en intervju i samband med att boken lanserades på Bokmässan. Därnere hade förlaget en liten mindre monter ganska nära vår Sveriges Radio-monter. På torsdagskvällen var det stor mingelfest nere vid deras monter och det var sällsynt tätt med gamla göteborgska popmusiker därnere. Många passade på att få boken signerad och någon visade upp för mig en bok med kanske upp till 20 autografer med The Spotnicks-medlemmar. För det hade varit en hel del omsättning i bandet. Allt dokumenterat i den härliga boken. Sedan existerade de ju i 15 år till och hann alltså fylla 60 år.

Den här veckan kom nytt avsnitt av fantastiskt underhållande Popnördspodden. Där får The Spotnicks en hel timme och Ulf Henningsson och Åke Eriksson guidar oss genom karriären.

Podden gör skäl för namnet och vi som aldrig kan få nog av detaljer och info om musik kan bara njuta.

https://popnerdspodden.podbean.com/e/ep-74-%e2%80%93-60-talet-i-goteborg-del-6/

En kommentar Lägg till din
  1. Var på en auktion här i Göteborg för cirka 15 år sedan. Kände igen Bo Winberg bland besökarna. Fick tag i en bit papper, stegade fram och bad ödmjukt om en autograf. Bo såg lagom förtjust ut. Varpå fru Winberg snabbt plockade upp ett idolkort ur sin handväska som hon gav till Bo som snällt signerade kortet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *