Hal Ketchum avliden + Lux Interior och Billy Powell i Billboards minnestexter – Tisdag 24 november

Countrysångaren och låtskrivaren Hal Ketchum avliden igår den 23 november. Han föddes 9 april 1953, växte upp i New York och uppträdde på klubbar med R&B band redan som tonåring. Han flyttade till Austin 1981 och kom in på countrymusik. Framme vid 90-talet var han i Nashville där han fick skivkontrakt med Curb Records för vilka han gjorde inalles elva album från 1991.

Mest kända låt för oss i Europa är nog Five O´Clock World från 1992. Han hade sammanlagt 17 hits på Billboards countrylista varav dessa tre nådde 2;a plats; Small Town Saturday Night, Past The Point Of Rescue och Hearts Are Gonna Roll. Han valdes in som medlem i Grand Ole Opry 1994. Redan 1998 kom hans karriär av sig något då han drabbades av en neurologisk sjukdom. Men han kom att fortsätta att ge ut skivor på Curb fram till 2008 och därefter kom det sista albumet I´m the Troubadour på Music Road Records 2014.

Lux Interior ledde bandet the Cramps. Han avled 4 februari 2009 vid 60 års ålder. Här är Billboards text efter hans död

Lux Interior och Posion Ivy i The Cramps

Billy Powell var keyboardist från starten av gruppen Lynyrd Skynyrd 1966 i Jacksonville,Florida. De blev ett av sydstatsrockens främsta band men allt tog en ände när deras flygplan störtade 1977 och dödade bl.a sångaren Ronnie van Zandt och gitarristen Steve Gaines. Billy spelade sedan i Allen Collins Band innan Lynyrd Skynyrd återbildades 1987 och han var kvar till sin död 28 januari 2009 vid 56 års ålder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *