Jefferson ute med nytt nummer – Onsdag 25 november 2020

Jefferson är som de skriver världens äldsta bluestidning. Den är på senare år bättre än någonsin vad gäller layout och även innehåll. Nya numret är på 68 fullmatade sidor. Fyra av dem med sångerskan på omslaget, Johnny Copelands dotter Shemekia. Hon har nya albumet Uncivil War ute på Alligator Records nu.

Al Tehler hade sitt 50-års jubileum som musiker på Nefertiti den 7 februari i år. En verkligt höjdarkväll.

Nu uppmärksammas Alvar med en tre-sidors intervju med intervju av Kim Altsund och bilder av Erik Lindahl.

Betty LaVette är en sångerska jag också fick uppleva live på Nefertiti Det var den 30 mars 2017. En av de bästa R&B-sångerskor jag sett även om hon vid tillfället var 71 år. Här i en ny intervju angående hennes nya album Blackbirds där hon hyllar kvinnliga svarta sångerskor med covers.

Mike Vernon och skivbolaget Blue Horizon är legendariskt. Vi har i norska Blues News nyligen kunnat läsa två långa artiklar med intervju med grundaren Mike Vernon. Nu fyller Jefferson på med sex sidor där Dan Jansson intervjuar Mike.

Stefan Sundlöf får en fin tribut skriven av norske Knut Reiersrud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *