Fler EP-skivor till samlingen – Duane Eddy och Streaplers – Måndag 30 november 2020

Duane Eddy var en gitarrist jag verkligen gillade på 60-talet. Han hade ett klart eget sound. Född i New York 1938 kom han som tonåring att flytta till Arizona med Phoenix som bas från 1955. Där började han jobba med Lee Hazlewood som producent och fick skivkontrakt med Jamie Records, Här kom många hits där låten Rebel Rouser nådde plats 4 på Billboard 1958. Han hade nu en rad av hits för Jamie varav två nådde Top 10; Forty Miles Of Bad Road (1959) och Because They´re Young (1960). Han bytte 1962 till RCA Victor och min EP är fyra twistlåtar ur hans första album för dem album Twistin´N´Twangin´.

The Streaplers från Kungälv var i starten ett rock- och popband. De fick verkligen en fullträff med Diggity Doggety. Låten gick in på Tio I Topp den 16 november 1963 och blev listetta 14 december. De var då det första svenska popband som blev 1;a på den listan. Låten Happy Piano var en komposition av pianisten Lasse Larsson som vi ser mitt i bilden nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *