Jazz-EP in i samlingen – Tisdag 1 december 2020

Bill Evans (1929-1980) var en av jazzen stora pianister. Extra känd i Sverige efter sin inspelning med Monica Zetterlund på albumet Waltz For Debby 1964.

Detta är den första Bill Evans-EPn i min skivsamling. På Riverside med låtarna Peace Piece och Young and Foolish. Inspelad 1958 med sin trio. Sam Jones på bas och Philly Lee Jones på trummor.

Dave Brubeck (1920-2012) var en annan av jazzens finaste pianister. Hans kvartett spelade in många fina låtar, mest känd är Take Five. En komposition i 5/4-delstakt som nådde ut långt utanför jazzkretsarna och som spelas på radio än idag. Låten skrevs av bandets saxofonist Paul Desmond (1924-1977) . Här är den ifrån en EP med titeln Experiments In Time. Snygg layout.

Under 2020 har det varit diverse hyllningar för 100-åsjublieet av Dave Brubecks födelse. Bl.a av hans söner Chris och Dan som sedan 1970-talet har gruppen the Brubeck Brothers Quartet. Här också en artikel från the Mercury News.

http://www.arcartists.com/brubeck-brothers-centennial-celebration

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *