Record Collector ute med sitt julnummer – Fredag 11 december 2020

Denna engelska månadstidning har funnits sedan 1979. Jag har köpt eller läst den på annat sätt regelbundet sedan 80-talet. Till skillnad från alla andra månadstidningar kommer den numera med tretton nummer per år. Det nya numren är deras Christmas-issue.

Elton John får omslag och längst artikel över femton sidor. Diskografi med värdering av skivorna utgivna från åren 1965-75. Elton är intervjuad kring sitt skivsamlande och han är härligt öppet med det mesta kring sin musik.. Mycket läsvärda sidor.

Funk-musikstilen får en fin genomgång, Bl.a om grupperna Parliament och Funkadelic i en sexsidig artikel.

Richard & Linda Thompson gav ut sex album under åren 1974-1982. Dessa har nu samlats i boxen Hard Luck Stories. Här går Linda Thompson igenom albumen med kommentarer över fyra sidors text.

Duon Soft Cell gjorde blott fyra album mellan 1981-84 innan Marc Almond och Dave Ball gick in i solokarriärer. De är sedan några år nu igång med duon igen. Här med tre sidors text.

Kevin Godley var en av medlemmarna i 10cc som han dock lämnade redan 1976. Efter sitt långvariga samarbete med Lol Creme och sina arbeten som videoregissör har han nu i år kommit ut med sitt första soloalbum Muscle Memory. Intervjuas här över två sidor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *