Tom Robinson Show en fin start på radioåret – Lördag 2 januari 2021

Tom Robinson är alltid en fröjd att lyssna på om lördagskvällarna. Tom har varit igång på BBC nu sedan 1986 och han har haft shower på i stort sett alla BBC-kanaler; Radio 1,Radio 2,Radio 3, Radio 4, Radio 5 och Radio 6, Han var t.ex utmärkt som ersättare för Johnnie Walker i Sounds of the Seventies på Radio 2 i ett halvår från slutet av 2018. Men det är på BBC Radio 6 Music jag hört honom mest. Han har flera mycket hörvärda programpunkter under veckan men de tre timmarna på lördagarna är de bästa.

Det är en fin andra karriär han gjort efter åren som artist med Tom Robinson Band. De slog stort med den fenomenala första singeln 2-4-6-8 Motorway som gick in på Englandslistan i oktober 1977. Redan innan debutalbumet Power In the Darkness kom in på Englandslistan i juni 1978 kom de till Göteborg. Jag minns deras fina gig på Konserthuset den 29 maj den våren.

Originalbandet TRB höll tyvärr bara ihop för två album och redan 1979 var de splittrade. Men Tom har gjort en hel del skivor genom åren i andra konstellationer. Även på senare år och han har inte helt slutat uppträda live. Under början av 2020 gjorde han en akustisk turné i England. Sedan var det meningen att han skulle fira sin 70-årsdag ( i juni 2020) med en 20-dagars turné med ett femmannaband. Det sköts upp och datum finns för 2021.

Tom årgång 2004

Här är länken till hans show för den 2 januari. Med en 50 minuters långt inslag och intervju med det sköna och excentriska paret Brett & Rennie Sparks, kända som the Handsome Family. Det kommer 30 minuter in i programmet som också innehåller ett segment halvvägs in (efter ca 1 tim 45 minuter) där Richard Thompson väljer skivor ur sin skivsamling.

https://www.bbc.co.uk/sounds/play/live:bbc_6music

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *