Singlar med The Young Rascals i min samling – Tisdag 12 januari 2021

The Young Rascals från new York var en av mina favoritgrupper i slutet av 60-talet. Redan med deras genombrottshit Good Lovin´ från tidigt 1966 var jag helt inne på dem. Året därpå kom deras första USA-etta Groovin´ .

Deras skivor gavs ut av Atlantic och i Sverige var det Metronome som skötte distributionen. De gjorde speciella svenska omslag till singlarna där de också kunde lägga in lite info på baksidan. I USA kom t.ex denna helt utan bildomslag.

Redan 1968 kortade de namnet till bara the Rascals och de hade en del hits fram till de lade ned 1972. Denna min andra singel blev deras andra listetta i USA 1968. Även denna utan bildomslag där, men i Sverige kom den ut så här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *