Bluesmannen Junior Watson i fokus -Måndag 18 januari 2021

I senaste upplagan av Bluespodden får vi mitt i ett långt sjok om den amerikanske bluesgitarristen och sångaren Junior Watson. Han kommer från västkusten och var ihop med bl. a Rod Piazza en av grundarna av bandet the Mighty Flyers tidigt 80-tal.

Under 90-talet spelade Junior med Canned Heat, men han kom 1993 ut med sitt första egna album, fyndigt betitlad Long Overdue.

Första soloalbumet 1993

Watson gjorde en spelning med eget band på Åmåls Blues Fest 2003 och kom till Peace and love-festivalen i Borlänge 2011. Senast turnerade han 2015 runt i Skandinavien med svenska Trickbag. Tommy Mobergs egna band och denne har förstås en del sköna stories om sin vän Junior Watson i Bluespodden den här gången. Bl.a får vi veta att Junior inte egentligen gillar munspel. Trots att han spelat in massor av skivor med munspelare. Som t.ex James Harman, Charlie Musselwhite och Kim Wilson.

Annat intressant i årets första Bluespodd var en fem-minuters-presentation av legenden J. B. Lenoir.

J.B. Lenoir

Bluespodden skall öka takten i år och vi kommer få nya avsnitt var 14;e dag. På fredagar. Här är senaste avsnittet.

https://podcasts.nu/poddar/bluespodden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *