Lars Norén avliden idag – Tisdag 26 januari 2021

Lars Norén död i sviter av Covid-19 idag. Han blev 76 år. En stor förnyare av teaterdramatik och ett världsnamn i klass med August Strindberg. Han började annars som poet och som författare har han bl.a gjort sig bemärkt med sina fyra mastiga memoarböcker, där den första En dramatikers dagbok kom ut i april 2008 och den senaste så sent som 2020. Han har med sina pjäser och regisserande också varit ständigt aktuell på många scener i hela Europa fram till sin död.

Hans författarskap kom till sin rätt när han började skriva för teater, Jag fick en enormt stor teaterupplevelse när jag fick under två intensiva dagar fick se hans pjäser Natten är dagens mor och Kaos är granne med gud på Göteborgs Stadsteater, Det var 16 september resp, 17 september 1983. Rollistan ser du nedan, En oerhört stark regissör i Björn Melander måste också nämnas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *