Record Collector med Tom Jones, Deep Purple, Don McLean m.fl + Tony Bennett konstaterad med Alzheimer – Måndag 1 februari 2021

Så har jag läst januarinumret av engelska Record Collector. Tom Jones får mest utrymme. Tio sidor med ny intervju. Han verkar vara i väldigt god form och hade sett fram emot den turné han skulle gjort med sitt egna band ifjol under sitt 80:e levnadsår. Den som inkluderade Liseberg, Förhoppningsvis blir den turnén av i år.

Don McLean är 75 år och det är inte ofta vi får någon intervju med honom i de engelska tidningarna. Men här får vi sex sidor och bl.a berättar han att han nu med nytt album ute också gärna vill komma till Europa på turné.

Deep Purple får tio sidor varav fyra späckade med deras “selected UK diskografi”. Singlar och album. som är värdefulla. Intervjuade är Ian Gillan och Roger Glover. De kan inte nog hylla producenten Bob Ezrin som jobbat med deras tre senaste album. Gruppen har nu haft samma sättning sedan 2002 då Don Airey ersatte Jon Lord.

I det här numret får vi också långa artiklar om Erasure och The Pastels. Samt register över alla artiklar Record Collector haft genom åren. Förra året kom nummer 500 (nu är vi uppe i 514) och det är över 40 års rockhistoria vi har att bita i.

Tony Bennett har haft en fantastiskt lång karriär. Född 1926 har han över 70 år i branschen. Nu går hans familj ut med att lidit av Alzheimers sedan 2016. Men han fortsätter spela in skivor. Ett nytt duettalbum med Lady Gaga är inspelat. Hans fru Susan Bennett talar här i amerikansk TV.

3 kommentarer Lägg till din
  1. Visst är det märkligt att RC aldrig publicerat någonting om Kingston Trio, eller för den delen John Stewart. Är man road av listplaceringar, och det är man ju, var KT tveklöst den mest framgångsrika gruppen i USA innan the Beatles. Om jag minns rätt hade de fem listettor i rad på Billboards albumlista. Svårslaget även i dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *