Svenskpressade EP i samlingen – Onsdag 3 februari 2021

En av endast två svenskpressade EP skivor med Stones. Från 1964 med Tell Me som den som slog stort på Tio i topp. Deras tredje placering där och första listetta. En andra EP kom året efter med deras andra Tio i Topp-etta The Last Time som huvudnummer.

Larry Finnegan (1938-1973) var amerikanen som flyttade till Sverige något år efter sin succé med Dear One. Den låten kom ut här på EP via His Masters Voice-etiketten 1962 men från 1963-1966 är det på Sonet det kommer sex stycken EP och bland dem den här med fyra låtar som inte slog på någon topplista.

Larry kom att ihop med Rune Wallebom starta egna skivbolaget Svensk- American och även här kom en EP ut år 1966.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *