Bill Haley-EP i samlingen – Torsdag 4 februari 2021

Bill Haley var en tidig stjärna inom det som kom att kallas rock & roll. Backad av sitt band the Comets var han bland de första att turnera i Europa. Till England kom de i februari 1957 som utbytesband till Lonnie Donegans skiffleband och det skapades hysteri. Men även här i Sverige blev förstås bandet stort genom hiten Rock Around The Clock. Här är en EP från 1957 där Comets inte är nämnda på framsidan, men däremot på både etikett och baskidesomslag. Detta är den enda på etikett London.

Bill Haley And His Comets kom annars på ytterligare tolv EP i Sverige 1955-58. De två sista kom på Brunswick medan de övriga är på Decca-etiketten.

EPn ovan är den andra med gruppen och den gavs ut 1956. Fyllig baksdiestext också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *