Kjell Anderssons bok + Stanley Kubrick-dokumentär i SVT – Fredag 19 feburari 2021

Denna bok har jag sett fram emot länge. Den aviserades ju vara på gång redan för en tre-fyra år sedan. Nu bara kommen knappa hundra sidor in i den 570 sidor digra boken “Ingen går hel ur det här “håller verkligen vad jag hoppats. Personligt och medryckande skrivet.

Jag började jobba i skivaffär kring 1974 precis som Kjell gjorde och sedan han började som A&R och producent på EMI har jag imponerats av hans skivutgivningar. Har ju dessutom följt hela skivbranschen noga och får nu ytterligare insikt från insidan av ett major-bolag. Blir spännande läsa ut den här boken som fått ovanligt stor uppmärksamhet i många medier.

SVT visade ikväll en nygjord dokumentär om Stanley Kubrick. Kubrick by Kubrick av fransmannen Gregory Monro. Lite annorlunda gjord där det till stor del byggde på en bandad intervju med Kubrick. Kassettinspelningar gjorda under en period på tjugo år av filmkritikern Michel Ciment som var redaktör för franska filmtidningen Positif.

Intressant dokumentär med flera ganla klipp från medverkande i hans filmer, men som helhet lite snuttigt och trots allt inte lika bra som jag hopats, Den var nedklippt med tretton minuter för att passa in i K-special vilket kan förklara en del. Blev lite överraskad över Kubrick röst, bl.a att han pratade såpass snabbt. Här en länk till programmet som finns att se under sex månader.

https://www.svtplay.se/video/30141668/kubrick-om-kubrick

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *