Uncut ute med nytt nummer – Torsdag 4 mars – 2021

The Who får huvudartikeln i detta matiga nummer på 114 sidor. Albumet The Who Sell Out är en klassiker från 1967 och det har har kommit i ny deluxe-utgåva. Om detta och mycket annat berättar Pete Townshend om här i en lång intervju.

Israel Nash är en artist jag följt sedan han kom till Sverige första gången 2011 då han bl. a spelade på båten S/S Marieholm i Göteborgs hamn, Jag har sett honom live ytterligare med hela sju konserter inalles och han har utvecklats fantastisk. Senaste showen på Lisebergs Polkett-scen var fantastiskt tight och bra. Nu har han hittat en stil inte långt från Neil Youngs men ända med personligt sound. Starka egna låtar,

Jag med Israel efter konserten på Liseberg i juli 2019

Israel Nash är intervjuad i sitt hem nere i Dripping Springs utanför Austin,Texas, Ingen mindre än Allan Jones gör artikeln. Mannen som skrev så bra i Melody Maker redan på 70-talet och som var Uncuts förste chefredaktör. Sex sidor och nytt album kommer 12 mars,

Jackie de Shannon får artikeln i serien Album by album. Hon intervjuas och kommenterar sina album från åren 1963-2000 över tre sidor

Scitti Politti var ett engelskt band som gjorde några fina album på 80-talet. Nu intervjuas ledaren Green Garthside över sex sidor.

Peggy Seeger är ett aktat namn i folkmusikkretsar. Amerikanskan som är syster till Pete och Mike Seeger kom till England redan i mitten av 50-talet. Hon levde med först Ewan MacColl och senare Alex Campbell och kom att ha sin karriär i främst England. Men hon var även bosatt i USA under 16 år innan hon åter flyttade till England 2010 för att komma närmare sina barn. Nu vid 85 år ålder har hon gett ut ett nytt album och intervjuas här på sex sidor

Marvin Gaye och Fugazi är andra som får artiklar i nya Uncut där hela 30 sidor ges till recensioner av album.

En kommentar Lägg till din
  1. Jäklar vad Uncut och Mojo ökat i pris. Känns som man får kolla innehållet innan köp, vilket är tråkigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *