Norska Blues News ute med årets första nummer – 14 mars 2021

Blues News finns sedan ett par att köpa i svenska Pressbyråer. Har inte din lokala Pressbyrån den inne så ber du dem bara beställa hem den. 95 svenska kronor kostar den. Det är oftast inga problem läsa norska. Eller så är det för att jag själv är från Dalsland.

Första artikel och omslag gäller John Lee Hooker. En av bluesens giganter som nu varit död i 20 år men vars skivor fortfarande fascinerar många. Här får vi en verkligt fyllig artikel på hela tio sidor skriven av Rune Endal. Han ger som en av sina huvudsakliga källor en bok jag själv ägt sedan den kom år 2000; Charles Shaar Murrays tegelsten (490 sidor) Boogie Man.

Jimmy Sweeney var en musiker jag hade dålig koll på. Han var en Nashville-baserad afro-amerikansk sångare, låtskrivare och gitarrist som levde 1922-1992. Han spelade in en demo för Sam Phillips och den var avgörande ör hur Elvis Presley fann sin sångstil. Nu finns Sweeneys inspelningar ute på samlings-CD. Fyra sidor.

Precis som svenska Jefferson har Blues News en artikelserie om Route 61 – Highway 61. Det är samma text men verkar här vara längre. Snygg layout. Här en fyra sidors reserapport.

Fleetwood Mac får vi läsa om på två sidor.

Det är förstås också ett antal längre artiklar om norska bluesartister. Men här finns också två sidor som gäller danska och svenska bluesnyheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *