Uncut med nytt nummer – Fredag 2 april 2021

The Velvet Underground på Uncuts omslag i majnumret 2021. Det var tolv år sedan sist. Men den här gruppen fortsätter fascinera. Här får vi flera olika vinkar på deras musik. Extra kul att läsa Jonathan Richmans artikel.

Bland artiklarna på de femton sidorna finns nya intervjuer med John Cale, och Todd Haynes. Samt en med Doug Yule, som ersatte John Cale till gruppens tredje album. Lenny Kaye minns deras spelningar på Max´s Kansas City i New York 1970. Richard Williams minns tillbaka från när han träffade gruppen 1971.

Richard Thompson har levt ett spännande liv. Nu är han aktuell med en självbiografi. Den kommer ut nu 15 april och heter Beeswing, Här får vi en sida ny intervju med Richard samt ett utdrag ur boken som berör de allra första åren med Fairport Convention .

Rihannon Giddes är en härlig amerikansk artist i rootsmusikfacket. Främsta instrument är violin och banjo men hon är även duktig sångerska och låtskrivare. Från North Carolina ursprungligen har hon det senaste decenniet varit bosatt på Irland. Men med flitiga turnéer i USA men nu har hon inte varit över i sitt hemland på över ett år berättar hon i denna artikeln över sex sidor. Nya albumet They´re Calling Me Home kommer ut 9 april.

Det skotska skivbolaget Postcard var kortlivat, men intressant värre med grupper som Orange Juice och Aztec Camera. Alan Horne var en av de som startade upp bolaget i Glasgow 1979. Här är han guide över sex sidors memorabilia kring bolaget. Mest anekdoter och detta var ingen vidare minnesvärd artikel tyvärr.

Steve Cropper väljer fem låtar i segmentet My Life In Music.

Bunny Wailer gick bort tidigare i år. Här får han en sidas nekrolog.

The Black Crowes-bröderna Chris och Rich Robinson har haft en brokig karriär med sitt band. Länge ovänner men nu är de sams igen sedan något år. Här är de intervjuade i samband med en nya samlingsskivan som markerar deras 30-årsjubileum som band.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *