Svenska EP i samlingen med Cacka Israelsson och Gals and Pals – Måndag Annandag Påsk 5 april 2021

Cacka Israelsson (1929-2013) var den som till stor grad introducerade countrymusiken i Sverige. En stor skivartist på 50-talet. Redan 1954 fick han sin störst hit Gamle svarten och samma år kom En sliten grimma. Bägge på Odeon. De låtarna hade Cacka förstås alltid på sin repertoar som liveartist. Han lämnade Odeon 1959 och första skivan på Cupol blev denna EP från 1962 där han gör om sina hits backad av Sven-Olof Walldoffs orkester

Låten Djupt inne i skogen är en översättning gjord av signaturen Monique. Originalet är Wolverton Mountain. Samma låt som sedan Olle Adolphson satte en annan svensk till med titeln Skattlösa bergen. en Svensktoppshit för Olle 1966 och även inspelad av Per Myrberg samma år,

Gals and Pals var en fin sånggrupp som fick skivkontrakt med Metronome 1963, Första albumet kom 1964 och de sex mest konstanta i gruppen under åren 1962-1967 var Lasse Bagge, Kerstin Bagge, Leppe Sundevall, Pia Lang, Svante Thuresson, Ulla Hallin och Beppo Gräsman. Denna EP innehåller tre låtar. Beppe Wolgers hade satt text till Rodgers-Harts fina Spring Is Here och till If I Had A Hammer. Den tredje låten var svenska klassikern Lite bo jag sätta vill med musik av Alice Tegnér och text av poeten Elias Sehlstedt. I kompet på skivan en elit bestående av Rune Gustafsson på gitarr, Knud Jörgensen på piano, Sture Åkerberg på bas och Leif Wennerström på trummor

2 kommentarer Lägg till din
  1. Fel om Skattlösa Bergen. Det var Olle Adolphsson själv som låg på Svensktoppen inte Pelle Myra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *