Snygga EP i samlingen med Shirley Bassey och Herb Alpert – Tisdag 6 april 2021

Shirley Bassey föddes 8 januari 1937 i Wales och har varit skivartist sedan 1956. Hon började på Philips men från 1959 spelade hon in för EMI-koncernen, först på etiketten Columbia och från 1966 United Artists. Denna Columbia–EP ger fyra av hennes hits åren 1961-63. När hon sedan fick sjunga ledmotiv till två James Bond-filmer blev hon ju en megastjärna.

Herb Alpert & the Tijuana Brass tillhörde 60-talets absolut mest skivsäljande. Herb var smart nog att starta eget skivbolag redan från start, ihop med Jerry Moss bildades A&M Records. Redan första singeln The Lonely Bull blev en top 10-hit i USA.

Herb Alpert föddes 31 mars 1935 i Los Angeles och som det står på baksidan av denna engelska EP är han 27 år när skivkarriären med eget band kommer igång. De sålde A&M till Polygram 1989, den koncern om från 1998 heter Universal. Herb fortsätter oförtrutet ge ut album och de senaste har kommit på etiketten Herb Alpert Presents. Han lär idag vara en av de allra rikaste människorna inom skivbranschen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *