Jazz-EP in i samlingen – Erroll Garner och Gerry Mulligan – Onsdag 7 april 2021

Erroll Garner (1923-1977) var en av jazzens stora stilbildare som pianist. Han skivdebuterade på Savoy 1945 och trots att han bara blev 53 år så hann han ge ut väldigt många skivor för en rad skivbolag. Här i en holländsk EP på Philips med tre låtar från 1958.

Gerry Mulligan (1927-1996) är en annan jazzlegend som gav ut många skivor. Han var mångsidig men mest känd som barytonsaxofonist. Samt som duktig arrangör och kompositör, Han skapade sensation i jazzvärlden när han 1952 bildade Gerry Mulligan Quartet ihop med bl.a trumpetaren Chet Baker. De var ledande band inom det som kallades west coast jazz. De här fyra låtarna kom på deras andra album 1953. Skivmärke Pacific Jazz. Denna svenskpressade EP är från 1954.

Debutalbumet från 1952

Simon Brehms skivbolag Karusell var de som distribuerade Pacific Jazz i Sverige. “Den bästa jazzen i världen” skriver de på baksidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *