Bosse Skoglund död – Lördag 10 april 2021

Den legendariske trummisen Bosse Skoglund avliden på sin 85-årsdag. Han föddes den 10 april 1936 och var igång redan på 50-talet inom jazzmusiken där han spelade med flera av de största namnen i landet som Bernt Rosengren, Börje Fredriksson och Lars Gullin. Han spelar på den senares klassiska album Portrait Of My Pals från 1964. Han fick även spela bakom gästande amerikanska jazzmusiker, som t.ex med saxofonisten Ben Webster under två veckor på Gyllene Cirkeln i Stockholm i januari 1965.

Bosse Skoglund var flitig studiomusiker 1960-67, bl.a. på inspelningar med Monica Zetterlund, Siw Malmkvist och Lill-Babs. Han spelade även i Hasse & Tages revyer Gula Hund, Gröna Hund och Lådan och med Povel Ramel i Knäppupps På avigan 1966-67. Med mycket mera. Det blev mer blues åren 1968-1970 när han kom med i Örebro-gruppen Blues Quality där Peps Persson kom att ingå. Sedan kom spel med Nature, Fläsket Brinner och Arbete & Fritid.

Peps och Bosse återförenades i Peps Blodsband 1975. Här blev det reggae där Bosses svängiga och innerliga trumspel var stor del i att deras skivor och livespelningar blev så stora upplevelser.

Skoglund gav ut sitt första soloalbum Groovesopor år 2006.

En lång intervju med Bosse från 2015 finns i podden Jag Spelar för livet.

https://podtail.se/podcast/jag-spelar-for-livet-musiker-om-musik/-004-bosse-skoglund-trummis/

En kommentar Lägg till din

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *