EP med Terry Dene och Johnny Preston i samlingen – Tisdag 20 april 2021

Terry Dene (född 1938) var en engelskrockare som aldrig fick något större genombrott. Inte ens i sitt hemland, Han fick in två mindre hits på Englandslistan debutåret 1957 med A White Sport Coat och Start Movin´ på platserna 18 resp 15. Hans tredje och sista hit var Stairway Of Love som nådde plats 16 i maj 1958. Detta var den tredje av fem EP utgivna med Terry på Decca i Sverige.

Johnny Preston (1939-2011) var en amerikansk sångare som slog igenom sent 1959 med Running Bear. Låten var 1;a på USA-listan i tre veckor i januari 1960. Den var även listetta i England under två veckor i mars 1960. Där var Cradle Of Love uppföljaren och den blev 7:a i USA och 2;a i England. Här är min danskpressade EP på Mercury med bägge dessa hits inkluderade. De två övriga låtarna var b-sidor till de två hitsinglarna.

Kompositör till låten var J.P. Richardson, känd som artist under namnet The Big Bopper. Denne hade varit den som upptäckt Johnny hemma i Texas och han var en av dem som omkom i flygolyckan i Clear Lake, Iowa tillsammans med Buddy i Holly 3 februari 1959. Det är även Big Bopper tillsammans med countrysångaren George Jones som står för indianljuden i låten. I Sverige minns många Running Bear från Sonny James Tio I Topp-hit från år 1969.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *