Tony Berg från Åmåls Bluesförening intervjuad i dagens avsnitt av Bluespodden – Fredag 30 april 2021

Bluespodden i nytt avsnitt idag. Höjdpunkten kommer 43 minuter in i programmet. Åmåls Bluesförening vann Bluespoddens pris som bästa arrangör under 2020. Under 25 minuter intervjuas föreningens artistbokare m.m. Tony Berg av Fredrik “Skanky” Karlsson. Intressant samtal. Tyvärr blir ju årets festival inställd.

Aaron Frazers debutalbum Introducing… fick en lång genomgång låt för låt. Ett soulalbum mer kanske än blues.

Dan Auerbach

Dan Auerbach från the Black Keys har producerat albumet som kom ut i januari i år. Aaron Frazer är också sångare och trummis i bandet Durand Jones And The Indications från Bloomington, Indiana. Dessa har gett ut tre album 2016-2019.

Bobby “Blue ” Bland (1930-2013) var artisten för Tommy Mobergs femminuters-presentation. En grymt bra sångare som vi behöver påminnas om idag. Han kom till skillnad från många andra i bluesgenren inte ofta till Europa. I Sverige bara en enda gång. Det var 1994 då han framträdde på flera festivaler i Europa. Bl. a på Skeppsholmfestivalen i Stockholm, Pori Jazz i Finland och North Sea-festivalen Nederländerna.

Du kan lyssna på Bluespodden via denna länk. Prenumerera på den i din app så dyker den upp var fjortonde dag och du behöver aldrig missa något avsnitt.

https://poddtoppen.se/podcast/1327996117/bluespodden/avsnitt-46-han-begick-alskog

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *