Shindig! med nytt nummer – Måndag 3 maj 2021

Shindig! blev ett av köpen idag när Pressbyrån hade halva priset på sina tidningar. I övrigt Vintage Rock, Record Collector, Prog, Mojo Collector´s Series med John Lennon, Blues News, FLM, Record Collector presents Led Zeppelin och Vi läser. Så nu finns minsann att läsa.

Nico fick omslag och längsta artikel i engelska Shindig! som ganska hårt håller sina artiklar till att bara handla om 60-talet och första delen av 70-talet. Nicos rad av intressanta soloalbum efter Velvet Underground kom åren 1967-1974. Här får vi sex sidor inklusive bildsida.

The Who´s tredje album The Who Sell Out från 1967 har nu kommit i ny super deluxe-utgåva. Apropå detta får vi här fem sidors text kring albumets tillkomst.

The Association var ett amerikanskt band som aldrig slog här i Europa. Inte en enda Tio i Topp-test här och i England bara en låt listplacerad, en ynka 23;e plats blev det för Time For Livin´1968 . I hemlandet däremot var det här Los Angeles-baserade bandet stora.

Två listettor fick The Association. Med Cherish (1966) och Windy (1967) samt två övriga Top 10-hits med Along Comes Mary, (7;a 1966) och Never My Love ((2;a 1967). Höljdarlåtar alla fyra. Minns att dessa ändå spelades en del i svenska radio och framförallt på Radio Luxemburg. Även på albumsidan sålde de bra i USA. Deras Greatest Hits från 1968 gick ut i över 2 miljoner. Här i Shindig! får vi deras story över sex sidor.

Booker T. & the M.G´s, från Memphis var ett de allra bästa amerikanska banden på 60-talet. Viktiga för Stax-soundet. Här få vi deras historia över sex sidor med färsk intervju med gitarristen Steve Cropper.

Nils Lofgren intervjuas över en sida kring perioden efter Grin och vid tillkomsten av första soloalbumet 1975.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *