Uncut ute med sitt juninummer – Torsdag 6 maj 2021

Bob Dylan i fokus. Han fyller 80 år den 24 maj och får här hela 16 sidor. Hans kollegor genom åren kommer med kommenterar och vi får diverse listningar. Kan aldrig bli för mycket om Dylan för min del. Toppen.

Det medföljer som vanligt en CD med numret. Den här gången med helt nyinspelade av Uncut beställda coverversioner av Dylan-låtar. Med artister som Courtney Marie Andrews, The Flaming Lips, Richard Thompson och Weyes Blood bl.a.

Paul Wellers nya album Fat Pop (Volume1) får första och längsta skivrecensionen. Med en sidas intervju med Weller också.

Tyska krautrockarna Can fortsätter fascinera. Här får vi över sex sidor bl.a läsa om deras många livealbum från 70-talet.

Marianne Faithfull är en sann överlevare. Covid-sjuk ifjol har hon återhämtat sig och är aktuell med nytt album. Hon intervjuas här i en fint upplag artikel över sex sidor.

Gruppen James är inget stort namn för oss i Sverige. Men i England är de inte bortglömda. De är aktuella med nytta album och turné och här får vi hela sex sidor där ledaren Tim Booth intervjuas.

Will Oldham och Matt Sweeney har gjort ett album ihop igen. Will har ju även en karriär under namnet Bonnie “Prince” Billy och Matt har sina egna band hemma i USA. Men nu är de ute med gemensamma albumet Superwolves. De får här hela sex sidor.

Crosby, Stills, Nash & Youngs album Déjà Vu har nu kommit i en Deluxe-utgåva lagom till 50 års-jublieet för denna klassiker. Här recenseras denna 4 Cd-utgåva där Stephen Stills intervjuas över en sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *