John Lennon-dokumentär i SVT ikväll + Mojo The Collectors´ Series med Lennon-nummer – Söndag 9 maj 2021

Dokumentären Let Me Take You Down från 2020 (på svenska John Lennon: Mordet på en ikon) i SVT ikväll. Filmen är på 85 minuter och följer Lennons och hans banemans liv parallellt genom journalisten Jack Jones och intervjumaterial denne samlat på sig under 30 år.

https://www.svtplay.se/video/30971198/john-lennon-mordet-pa-en-ikon

John Lennon i denna första del om Lennon & McCartney i Mojos Collector´s series. McCartney presenteras i del två, det nummer som kom ut 6 maj i England och inom kort når också svensk Pressbyrå. Tills vidare finns den om John Lennon kvar i butik.

Det är ett digert magasin på 130 sidor. Med mycket genomarbetade artiklar och supersnygg layout. Man är dock så glad i sin design att det blir några för många sidor av detta där man istället kunnat ha några sidors extra text.

Den första artikeln rör sig om hans tidiga år och är skriven av Bill Harry som kände John i unga år. Bill skapade tidningen Mersey Beat tidigt 60-tal och är en verklig insider. Artikeln nedan om året 1967 i Lennons liv är skriven av Phil Sutcliffe.

Andra som skriver långa texter är bl.a Johnny Black, John Harris, Mark Paytress och Peter Doggett. Nedan den av Ashley Khan om Johns 18 månaders “Lost Weekend ” kring 1973.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *