EP-skivor i samlingen med Lill Lindfors och Yvonne Norrman – Onsdag 12 maj 2021

Lill Lindfors föddes för exakt 81 år sedan. Den 11 maj 1940. I Helsingfors. Mamman var finlandssvenska och pappan från Åland. Som åttaåring flyttade Lill med familjen till Sverige. Till Täby och som man ser på baksidestexten på EPn från 1966 här var det den del av Täby som heter Näsbypark hon kom från.

Denna Lills första EP för Polydor spelades som synes in i Europa-Films studio den 6 september 1966. Dessa fyra låtar kom sedan med på hennes LP Du är den ende från 1967. Den som anses vara en av de allra bästa skivor någonsin av en svenska artist. Detta kan jag bara hålla med om.

Yvonne Norrman var en sångerska som däremot inte fick någon längre karriär, Hon var i ropet med flera Svensktoppshis och turneér i folkparkerna under 60-talet första hälft. Hennes största hit var Jag marscherar vid din sida.

Yvonne Norrman föddes 1941 i Vänersborg men flyttade med sin familj till Uddevalla 1951. Skivdebuten kom 1961 på Polydor med två singlar där hon sjöng svenska versioner av Paul Anka-låtar. Hon spelade sedan in för skivbolaget Record åren 1962-63. Från 1964 kom hon spela in för Cupol och EPn ovan var hennes första av tre för dem. Det allra sista som kom ut med henne var tre singlar för Larry Finnegan och Rune Walleboms skivbolag SvenskAmerican åren 1966-1968. Yvonne Norrman avled 1986.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *