Möte med Helen Mirren i Berlin 1985 – Söndag 6 juni 2021

Jag åkte i mitten av på 80-talet på flera filmfestivaler som journalistackrediterad. De tre stora tävlingsfestivalerna Cannes, Venedig och Berlin blev det en gång vardera. I Berlin i februari 1985 rapporterade jag hem för vår kvällstidning GT. Jag intervjuade bl.a amerikanske regissören Peter Hyams, svenska deltagare som Tage Danielsson, Stefan Jarl och Ricky Bruch.

Lite extra var nog mötet med Helen Mirren som redan då var en aktad teater- och filmpersonlighet men som med åren blivit allt mer erkänd som en av de största engelska aktriserna genom tiderna. Ett kort möte på kanske 25 minuter och inte så personligt kanske men intressant. Artikeln kom in i Göteborgs Tidningen i april 1985 i samband med premiären för den aktuella filmen vid namn 2010. Sist kommer citatet att hon inte tycker om att se sig själv på film.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *