Svenskpressade EP med Anita O´Day och Connie Francis – Måndag 14 juni 2021

Anita O´Day (1919-2006) var en amerikansk jazzsångerska med sin storhetstid på 50- och 60-talen. Hon satsade professionellt redan i slutet av 30-talet och under 40-talet var hon vokalist med bl.a Woody Herman och Stan Kentons band. Hennes stora framgångar kom när hon fick spela in för Norman Granz skivbolag, först Norgran och sedan Verve. Här kom hela 17 album åren 1952-1962. Mer om henne står på baksidan av denna EP från 1958 distribuerad av Karusell i Sverige.

Connie Francis (född 1937) var under åren 1957-1965 den bästsäljande kvinnliga artisten i USA. Genombrottshiten var Who´s Sorry Now 1957 och hon blev skivbolaget MGMs guldkalv med många miljonsäljare. Populär värre även i Sverige inte minst för denna låt Everybody´s Somebody´s Fool.

Denna min EP från 1959 är norskpressad med svenskt omslag. Kul med att man drar på svenska hitversionen av låten som säljargument. Tunna skivor var en av Siw Malmkvists största hits.

Connie gör ett tappert försök att sjunga R&B när hon ger sig på I Hear You Knocking, skriven av Dave Bartholomew och Pearl King. Originalet av den kom med Smiley Lewis 1955 och vi minns den också från Dave Edmunds cover 1970.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *