Popligan från 1966 ämnet i nya Popnördspodden – Fredag 18 juni 2021

Denna LP ovan har jag haft i min samling länge. Den gäller Popligan 1967. Jag har svaga minne av Poplige-programmen som gick i Sveriges Radio även 1966. För det året finns dock ingen LP.

Nu blir jag påmind om denna programserie där svenska popband tävlade mot varann i dueller. I Popnördspoddens sista avsnitt innan sommaruppehåll har Ulf Henningsson och Åke Eriksson återskapat hela tävlingen 1966 där vi hör snuttar ur de låtar bandet tävlade med. De åtta översta från 1967 var med också 1966. De fyra nedersta hade ersatt Sven-Ingvars och Sten & Stanley. Signaturen var instrumentala låten Detroit med engelska Sounds Incorporated.

Popnördspodden kan lyssnas på via denna länk;

https://popnerdspodden.podbean.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *