Nytt avsnitt av Popnördspodden idag – Fredag 9 juli 2021

Popnördspodden med Ulf Henningsson och Åke Eriksson skulle ha tagit långt sommarlov. Men plötsligen dök det upp ett sprillans nytt avsnitt idag. Med svensk musikhistoria pre-rock. Från 30-tal fram till 50-tal med minutlånga musikexempel mest från 78-varvstiden. Detta var ännu ett toppenprogram. Rekommenderas. De presenterar avsnittet nedan:

ep 86 - Den svenska rockens rötter.
Sven Stiberg

Varning: gitarrerna anfaller! 

Hur uppstod den svenska rocken egentligen? Det är även lika mycket ett program om gitarrens framgångssaga från att ha varit ett ganska förbisett instrument till det som skulle komma att bli rockmusikens allra viktigaste. 

I denna resa mellan 1933-1956 får vi stifta bekantskap med gitarrpionjärer som Folke Eriksberg, Svenska Hotkvintetten, Sven Stiberg, Sten Carlberg, Roffe Berg och Rune Gustafsson. 

https://popnerdspodden.podbean.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *