Mojo ute med augustinumret – Måndag 12 juli 2021

Amy Winehouse gick bort för tio år sedan , den 23 juli 2011. Här får vi läsa en hel del om hennes korta karriär. Nya intervjuer med bl.a hennes producenter Mark Ronson och Salaam Rami. Elva sidor.

Billy Gibbons har ett soloalbum ute nu. Här får han the Mojo Interview över sex sidor.

Crowded House har återuppstått och har nytt album ute. Med två av original-medlemmarna Neil Finn och Nick Seymour plus Neils två söner och deras gamle producent Mitchell Froom som nya medlemmar. Här finfin artikel på sex sidor.

Violent Femmes är en annan grupp som återuppstått. Här får vi lite bakgrund kring detta intressant amerikanska band. Första gången de får en artikel i Mojo någonsin.

Roger Chapman intervjuas om tiden med sin grupp Family. Härlig läsning om den nu 78-årige och fortfarande aktive sångaren. Om Family och Roger har Mojo inte skrivit sedan nummer 33. Trehundra månader sedan. Nu är vi uppe i nummer 333.

Nico är föremål för en ny biografi. Skriven av Jennifer Otter Bickerdike får vi här ett långt utdrag ur boken som ges ut 15 juli,. Sex sidor.

The Rolling Stones album Sticky Fingers kom ut i april 1971. Nu så här dryga 50 år senare får vi genomgång låt för låt av detta mästerverk. Skrivet av Mojos skribenter men också i fallet Sister Morphine av Marianne Faithfull. Även Bill Wyman intervjuas.

Super Furry Animals bildades i Cardiff, Wales 1993. Nu får de artikeln i serien How To Buy.

Brittiska sångerskan Yola är lite av en sensation. Har bara två album ute men har redan blivit en kritikerfavorit. Själv såg jag henne live i Falkenberg i juli 2017 då hon kallade sig Yola Carter och jag var mäkta imponerad.

Yola i Hwitans Trädgård juli 2017

Amerikanskan Annette Peacock uppmärksammas för två av hennes idag klassiska album.

Legendariske musikjournalisten Karl Dallas har avlidit. Han blev på några veckor när hela 90 år och var aktiv in i det sista. Han var knuten till NME från 1972- till mitten av 90-talet. De senaste decennierna skrev han mest i just i Mojo där han hade sidorna Fred Facts och gjorde deras korsord. .Här får vi en minnessida över honom .

Som märks ett väldigt intressant nummer av Mojo. Som kryddas av en helt suverän medföljande CD med soullåtar inspelade i Muscle Shoals, Alabama på 60- och 70-talet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *