Paul Cotton från Poco avliden igår – Måndag 2 augusti 2021

Paul Cotton , känd som gitarrist och låtskrivare i countryrockgruppen Poco föddes 26 februari 1943 och dog 1 augusti i en hjärtattack

Han föddes i Alabama men växte upp i Chicago. Han flyttade till Kalifornien 1970 när han gick med i Poco som ersättare för Jim Messina. Gruppens tredje album From The Inside blev hans första. När sångaren/gitarristen Richie Furay lämnade Poco 1973 kom Cotton att fram till 1987 leda gruppen tillsammans med den nyligen avlidne sångaren/pedal-steel gitarristen Rusty Young. Cotton var sedan med när Poco återbildades 1991 och fanns med fram till 2010. Han har också gett ut fyra soloalbum det senaste hette 100% Paul Cotton och kom 2014.

Paul Cottons mest kända komposition för Poco är Heart of the Night som blev en Top 20 hitsingel från albumet Legend från 1978. Andra låtar han skrev var Indian Summer, Bad Weather, Barbados och Under the Gun.

Här är Paul Cottons hemsida

https://www.pocopaulcotton.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *