John Simon 80 år och CBS-skivmogulen Walter Yetnikoff död- Onsdag 11 augusti 2021

John Simon, den amerikanske skivproducenten, musikern, sångaren och kompositören föddes 11 augusti 1941. Han var som mest aktiv från slutet av 60-talet och under 70-talet. Simon producerade otaliga album som i dess rätta bemärkelse kan sägas vara klassiker och som fortsätter sälja så här mer än femtio år senare. En del av dem ser du på bilden ovan bredvid John Simon.

Album som The Bands två första Music from Big Pink och The Band. . Vidare kan nämnas många av dem han producerade som anställd på Columbia Records 1966-1968; Bookends med Simon & Garfunkel, Cheap Thrills med Big Brother & the Holding Company & Janis Joplin, Songs of Leonard Cohen och Child Is Father to the Man med Blood, Sweat & Tears.

John Simon fortsatte sitt samarbete med the Band och var med som musiker på albumen Stage Fright och Islands och som producent på konsertfilmen The Last Waltz. Han producerade samt spelade även på deras comebackalbum Jericho 1993. Han hade också ett långt samarbete med Taj Mahal- Med mycket mera.

2018 kom Simon ut med sin kritikerrosade bok Truth, Lies And Hearsay: A Memoir Of A Musical Life In And Out Of Rock And Roll . Här ett klipp på 13 minuter där John är intervjuad om sin karriär. Från 2013.

Walter med Paul McCartney

Walter Yetnikoff som arbetade som skivbolagschef för CBS Records åren 1971-1990 avliden i cancer den 8 augusti i en ålder av 87 år. En man med stor makt i skivindustrin. Jag läste när den kom den fascinerande memoarboken Howling at the Moon. Utgiven 2004 och med journalisthjälp av David Ritz.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *