Jazzsaxofonisten Steve Coleman med band kommer till Kungsbacka imorgon – Lördag 9 oktober 2021

Steve Coleman är en jazzmusiker/kompositörer född 1956 i Chicago. Han har fått så fint epitet som något av Charlie Parkers arvtagare. Det blev saxofon för Steve som 14-åring och efter flytt till New York 1978 blev han snart ett namn i jazzkretsar. Han spelade där i Thad Jones-Mel Lewis Big Band och med s¨åväl Cecil Taylor som Sam Rivers. Han reste senare till Kuba och Västafrika och med den inspirationen bildade han et lösa kollektivet M-base som betonade improvisation och struktur och en öppenhet för andra kulturers musik.

Första skivan i eget namn kom 1985 och sedan dess har han gett ut ett 30-tal album. Samt spelat på skivor med bl. a Cassandra Wilson. Senaste studioalbumet kom 2017, konceptalbumet Morphogenesis som uteslutande handlade om hans favoritsport boxning.

Med sig på scenen har han tre musiker plus Kokayi, ordkonstnär, producent och improvisationsvokalist.

Steve Coleman – altsaxofon
Kokayi – poet
Jonathan Finlayson – trumpet
Anthony Tidd – elbas
Sean Rickman – trummor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *