Paul Simon 80 år idag – Onsdag 13 oktober 2021

Paul Simon gratulerar vi idag på sin 80-årsdag. En av de verkligt stora artisterna och låtskrivarna inom populärmusiken. Han föddes i Newark, New Jersey och vi kan alla hans historia ihop med jämnårige Art Garfunkel. Först som Tom & Jerry och sedan som Simon & Garfunkel.

Paul Simons soloalbum har varit många och här finns toppar som There Goes Rhymin´ Simon (1973). Still Crazy After All Those Years (1975) och Graceland (1986).

Som liveartist har vi alltför sällan sett honom i Sverige. Jag har varit på hans två enda konserter i Göteborg. Bägge på Scandinavium och med långt mellanrum. Den första kom 1980 och den andra 2016. I Stockholm har man kunnat se honom i Globen såväl 2012 som 2015. Simon & Garfunkel spelade i svenska folkparker på 60-talet och kom även till Råsunda fotbollsstadion 1982.

Paul Simon erhöll 2012 Polar Music Prize- här introducerad av Georg Wadenius.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *