Jesse Malin med band i rivig rockkonsert i Pusterviks matsal – Tisdag 26 oktober 2021

Göteborg fick första spelning på denna Europaturné för Jesse Malin som kom med fyra man bakom sig. Född 1968 i Queens, New York och uppväxt i East Village där han började sin musikkarriär som tonåring. 1993 startade han glampunkbandet D Generation där han var sångare i åtta år. Som soloartist har han släppt tio album varav det senaste Sad And Beautiful World är ett dubbelalbum.

Första gången i Göteborg var när Jesse fanns med i Ryan Adams band för snart 20 år sedan. Han kom sedan i eget namn till Pusterviksbaren såväl 2003 som 2004. Han turnerade i England precis innan pandemin i början av 2020 men senaste Sverigespelningen var i Stockholm 2016

Ikväll fick vi honom mycket rockigare än på skiva. Han var en rörlig och energisk sångare/gitarrist som ofta var ute och rörde sig runt i publiken. Stark röst och en personlighet. En del kul mellansnack också. På gitarr vid hans sida var Derek Cruz imponerande. Hans broder James Cruz spelade bas, Michael Hess på keyboards och Randy Schrager på trummor.

Derek Cruz på gitarr

Nittiofem minuters högoktanig tight rockkonsert. För liten lokal för volymen dock. Bland många bra låtar kan nämnas Room 13 och den lugnare Brooklyn. Många låtar från årets album Sad and Beautiful World. Se setlist nedan.

Innan fick vi 35 minuter med singer/songwritern Don DiLego backad av keyboardist Michael Hess. Han hade en kraftfull röst och rätt bra egna låtar.

Låtlista Jesse Malin Band

 1. The Way We Used to Roll
 2. Backstabbers
 3. Downliner
 4. Before You Go
 5. Turn Up the Mains
 6. Whitestone City Limits
 7. Room 13
 8. If I Should Fall From Grace With God (Pogues-cover)
 9. She Don’t Love Me Now
 10. Death Star
 11. A Little Death
 12. The Archer
 13. Dance With the System
 14. Shining Down
 15. Wendy
 16. Meet Me at the End of the World Again
 17. State of the Art
 18. Brooklyn
 19. Rudie Can’t Fail(The Clash- cover
 20. Black Haired Girl
 21. You Ain’t Goin’ Nowhere (Dylan-låten) (med -Don DiLego)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *