Linda Gail Lewis, Billy Bremner, Phil Haley & His Comments och Day Warren på Kungsbacka Teater – Söndag 21 november 2021

Vi fick under söndagskvällen den sjunde upplagan av Nostalgigalan i regi av Royne Nilsson på Radio Nostalgi. Huvudnamn var Linda Gail Lewis och det var första spelningen i Västsverige för engelska Phil Haley & His Comments.

Först ut var lokala Day Warren and the Backbeats. Senast jag såg dem var på galan 2017. De spelade även 2019 och hade de gångerna även med en pianist i bandet. Ikväll som kvartett där det förutom på sång/gitarr Day Warren fanns sonen Torbjörn Lindén på gitarr, på bas Simon Höckert och dennes far Peter Höckert på trummor. Fyrtio minuter med ett bra låturval Mycket Elvis och Ricky Nelson i Days sångstil. En del mindre ofta spelade rocklåtar och två fina instrumentallåtar i Last Date och Hucklebuck.

Phil Haley & His Comments första band efter paus. Ett band från Devon, England som specialiserat sig på Bill Haley & His Comets-låtar. Det var ett energiskt och högst underhållande framträdande och från starten med Shake, Rattle And Roll hade de full fart. De hade oväntat många egna låtar men avslutade förstås med Rock Around The Clock under deras fyrtio minuter långa show. Sättningen var;

Phil Haley – Guitar, Vocals
Martyn Savage – Upright Bass, Backing Vocals
Allen Paris – Saxophone, Backing Vocals
Brian Nicholls – Drums

Billy Bremners Rockfiles därnäst och som namnet antyder körde de med mestadels låtar förknippade med Bremners gamla band Rockpile. Han hade i bandet ikväll Micke Finell på bas/sång , Peder Sundahl på trummor/sång och för dem nya Ingemar Rogefeldt på gitarr. De två senare kan varandra bra då de ju länge spelade ihop i Roadwork som bl.a var Jerry Williams kompband under många år.

Lite ljudstrul förstörde flytet för bandet men det är bara att konstatera att den här repertoaren står sig bra än idag. Billys gitarrspel bländande koncist och bra och han sjunger ännu med stark röst.

Linda Gail Lewis sist ut och denna gång med bara två musiker bakom sig. Micke Finell och Peder Sundahl stannade kvar från föregående akt. Det var längesedan jag såg henne utan gitarrist och det gav bara ännu mer fokus på hennes fina röst och på det vidunderligt svängiga boogie woogie-spelet på sin keyboard. Femtio minuter med bra blandning där brodern Jerry Lees hitlåtar i vanlig ordning kom mot slutet. Hon hade extra feeling i High School Confidential och här fick jag stark känsloupplevelse. Vi fick här höra äkta rock´n roll från sin ursprungskälla.

Låtlista Linda Gail Lewis;

Roll Over Beethoven

Blueberry Hill

I´m Ready

Hardluck, Louisiana

Cotton Fields

Let´s Have A Party

All Shook Up

One Night

Always On My Mind

High School Confidential

Whole Lotta Shakin Goin´ On

Great Balls Of Fire

Long Tall Sally

Låtlista Billy Bremner´s Rockfiles

Back To School Days

Down,Down,Down

Knife And Fork (sång Micke och Peder)

I Knew The Bride

When I Write The Book

There´s A Guy Down The Chip Shop Swears He´s Elvis

Half A Boy And Half A Man (sång Peder)

I Hear You Knockin´

Trouble Boys

Låtlista Phil Haley & His Comments

Shake, Rattle And Roll

Rip It Up

instrumental låt

You Can´t Stop Me From Dreaming

Don´t Knock The Rock

R.O.C.K

West Coast Swing

Are You Ready

Boogie Woogie Best ?

A Little Peace Of Heaven

Mary Ann Thomas

Rock Around The Clock

Låtlista Day Warren & The Backbeats

You Never Can Tell

Fools Like Me

Last Date

You Just Can´t Quit

Little Sister

Singing The Blues

Whole Lotta Shakin´ Goin´ On

Hucklebuck

Wooden Heart

Matchbox

Old Black Joe

One Night

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *