The Beatles-serien Get Back nu sedd + Stevie Van Zandts självbiografi läst – Måndag 29 november 2021

The Beatles; Get Back har nu visats i Disney plus-kanalen. Tre långa avsnitt sändes ut 25-27 november. Nära åtta timmar fördelat på 156, 173 min resp. 138 minuter. Rejält mycket mer än den 90 minuter långa filmen Let It Be som i regi av Michael Lindsay-Hogg gick upp på biografer 1970.

Det blev förstås så att jag delade upp tittandet. Ungefär mitt i varje avsnitt. Trots det blev det ju emellanåt lite långrandigt när de repeterade samma låtar om och om igen. Dessutom är ju de här låtarna som helhet långt ifrån det bästa gruppen gjort. Så man får allt var lite extra intresserad av The Beatles om man skall tycka att det är värt den långa sittning som det ju är.

Albumomslagets foton togs av Ethan Russell

Med detta sagt har regissören Peter Jackson gjort ett väldigt bra jobb med tanke på att det fanns 60 timmars film att gå igenom. För precis när man tycker att nu blir det lite väl segt så fångar han upp intresset med några oväntade filmsekvenser.

Rolling Stone skriver så här om dokumentär-serien;

I tidskriften Rock Cellar intervjuas Ethan Russell, en av fotograferna som var med vid filmningarna under 30 dagar och som även tog bilderna till omslaget av LPn Let It Be;

https://www.rockcellarmagazine.com/the-beatles-photographer-ethan-russell-interview-let-it-be-rooftop-concert/

Så här förklarar Peter Jackson dokumentärens längd i en intervju i New Musical Express

Stevie Van Zandt, eller som vi känner honom bäst Little Steven, har nu kommit med en mycket underhållande bok, Unrequited Infatuations. Han har verkligen varit med i många sammanhang sedan slutet av 60-talet och kan sin rockhistoria. När han dessutom helt oväntat får en stor roll som skådespelare i The Sopranos får han också en stark insikt om hur den världen fungerar. Han får ju sedan huvudrollen i norska tv-succéserien Lilyhammer. Det är en uppfriskande och uppriktig ton i allt han skriver. Rekommenderas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *