The Velvet Underground i Uncuts The Ultimate Music Guide – Torsdag 16 december 2021

Härlig tidskrift på 122 sidor om The Velvet Underground även med genomgång av skivkarriärerna mm från Nico, John Cale och Lou Reed. Det startar med en ny recension av gruppens klassiska debutalbum utgivet i mars 1967.

Nico får mycket utrymme i tidningen. Flera intervjuer och nya recensioner av alla hennes soloalbum. Som denna The Marble Index som kom ut i november 1968.

De första artiklarna från tidiga Englandsbesök är ur Melody Maker 1970. Richard Williams intervjuar först Nico och senare John Cale.

Lou Reed har haft en egen Ultimate Music Guide 2013 men även här får vi nya recensioner av några av hans soloalbum. Som denna hans första som kom i april 1972.

John Cale har varit enormt produktiv genom åren. I Velvet med egna album och som producent. Hans soloalbum får recensioner för 70-tal resp. 80-tal i artiklar.

En Nico-intervju över två sidor kommer från Melody Maker 1974.

Lou Reed och John Cale återförenades efter många efter det att Andy Warhol dött. Hyllningsalbumet till denne Songs For Drella kom ut i april 1990 och de ställde upp för en intervju i New Musical Express det året.

Jonathan Richman är stor Velvet Underground-fanatiker. Vi kunde se honom i Todd Haynes nya dokumentärfilm och här får han över två sidor förklara sin kärlek till bandet.

Det har kommit ett stort antal samlingsalbum och liveskivor med Velvet genom åren. Här får vi dem alla recenserade över fyra sidor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *