Uncut med nytt nummer – Lördag 8 januari 2022

Eagles får omslag och artikeln handlar om tiden vid inspelningen av debutalbumet för ganska precis femtio år sedan. De kom till London i februari 1972 för att få spela in med Glyn Johns som producent. Fyra sidors text plus två bildsidor. Nya intervjuer med Johns, Don Henley och Bernie Leadon.

Paul Weller är på omslaget av den engelska upplaga av det här numret. Men som bekant är ju Weller inget större namn alls här i Skandinavien så det blev Eagles. Artikeln om Weller är riktigt bra dock. Han intervjuas när han före jul förbereder sig för en turné på sitt nya album. Hela tio sidor.

Elvis Costello ger en längre intervju, Han är alltid intressant att följa. Det nya albumet The Boy Named If kommer 14 januari. Sex sidor.

Margo Cilker är ett nytt namn inom countryrock-musiken. Här får vi ett fint porträtt skrivit med stor inlevelse av Rob Hughes. Fyra sidor

Lenny Kaye är aktuell med en självbiografin Lightning Striking och här får han svara på många frågor om sin karriär med Patti Smith m.m. Två sidor plus bildsida.

Jake Xerxes Russell är en amerikansk singer/songwriter som nu är aktuell med ett nytt album. Tre sidor text plus bildsida.

Big Thief är ett amerikanskt band som med sitt nya dubbelalbum kommit högt upp i flera omröstningar kring årets album 2021, Här får de fem sidor.

William Bell är en av de sista kvar av de stora sångarna från 60-talets Stax Records. Här får vi tre sidor kring hans mest kända låt den egna You Don´t Miss Your Water. Intervjuer med William Bell, David Porter och Al Bell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *