Rockpile i gediget bokprojekt – Måndag 17 januari 2022

Rockpile-tributboken Crawling From The Wreckage kom före jul och nu har jag läst ut denna väldigt snygga bok om hela 320 sidor i A4 format. Det är ett verkligt kärleksfull uppdrag redaktör Rikard Bengtsson och andra utfört. Förlaget heter passande nog Labour Of Love. Boken är en svensk produktion men texten är på engelska. Upplagan är på enbart 600 numrerade exemplar.

Det hela skulle från början varit mest en bok med mest bilder, men som kan läsas på bokens baksida är det många som bidragit med texter. Billy Bremner och Terry Williams intervjuas, Will Birch skriver ett förord och det kommer många inlägg från personer över hela världen som har minnen och framförallt bilder från Rockpiles konserter. Det är också rikligt med memorabilia, annonser för konserter, skivomslag m.m.

På vissa sidor även faksimil med recensioner och ett antal är också från svenska tidningar.

Den längsta artikeln kommer från Lennart Wrigholm som över tio sidor står för historiebeskrivningen, The Long and Winding Road That Led To Rockpile. Vi får bakgrunden för de fyra medlemmarna och om de skivor som kom i antingen Dave Edmunds eller Nick Lowes namn men som egentligen var Rockpile-album även de. .

Mats Olsson på Expressen var den som här i landet ihop med Lennart Persson i Larm skrev mest och bäst om Rockpiles framfart vid tiden. Mats skriver här en minnestext på dryga två sidor.

6 kommentarer Lägg till din
  1. Läste just nya Rockn Roll Magazine Clas Dieden 1942.2021 Fan tänkte jag är han Död. Hade inte en aning om det.
    Kollade att han dog 11 Mars 2021. Kollade bakåt på dina sidor Nej ingentig mars eller April, Verkar som om du också har missat det som brukar ha koll på dödsfall. Även Barry Ryan som dog i höstas hade varit värd att nämnas.

    1. Hej Det var också för mig idag när jag läste nya R&R M första gången jag sett att Dieden hade gått bort. Alla kan inte komma med i min blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *